Wie ben ik

Mijn naam is Lonneke Andringa, ik ben geboren in het zuiden, deels opgegroeid in Friesland en inmiddels woonachtig op het Groninger platteland. Als jong kind al werd ik enorm aangetrokken door dieren en paarden in het bijzonder. Ze verzorgen en berijden vond ik fijn, maar nog gelukkiger werd ik door gewoon naar ze te kijken. Hoe ze aten, sliepen, elkaar benaderden en met elkaar omgingen in de wei.

 
Gaandeweg heb ik me zo de paardentaal eigen gemaakt. Deze lichaamstaal leerde ik in mijn latere leven nog beter verstaan door cursussen en lessen te volgen, veel te lezen maar vooral door eerst verzorgpaarden en later mijn eigen paarden te beleren, te trainen en met ze te spelen.

Na een indrukwekkende periode in mijn leven, waarin ik erg geconfronteerd werd met mijn eigen spiritualiteit, ontdekte ik “per toeval” een boek over telepathisch communiceren met dieren. Het raakte me enorm en bleek het begin van een intensieve studieperiode, ondermeer bij Cecilia van der Drift en Nanda van Gestel. Eerlijk gezegd leek het me in eerste instantie onmogelijk letterlijk met dieren te kunnen praten en informatie van ze op te kunnen vangen. Groot was dus ook mijn verbazing toen dit niet alleen mogelijk bleek, maar ook ik die taal verstond! Het was een absolute ommekeer want waar lag dan mijn grens van “het onmogelijke”?

Mijn kijk op dieren is door deze wijze van communiceren absoluut veranderd en heeft mijn leven enorm verrijkt. En hoewel ik overtuigd ben van het feit dat een ieder zich deze vaardigheid opnieuw kan aanleren, voel ik me elke keer weer bevoorrecht dat een dier me zo in vertrouwen kan en wil nemen…..

     wie        wat         hoe         consult         contact           reacties         column